Beste bestuurders van de zaalsportverenigingen in De Fryske Marren,

Tijdens de landelijke persconferentie van afgelopen week zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Vrijdagavond 2 oktober is daar een aanvullend bericht bij gekomen over de invulling van het advies over mondkapjes. Dit is nodig om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In dit bericht zetten we de maatregelen voor u op een rij, zodat er duidelijkheid is over de voorschriften. Graag vragen we hierin ieders medewerking, zodat we zo lang mogelijk kunnen blijven sporten.

Natuurlijk is het mogelijk dat de maatregelen binnenkort nog verder worden aangescherpt, maar voor nu is dit de lijn.

We dragen mondkapjes bij het binnengaan van de sporthallen en gymzalen
Aansluitend op het landelijke, dringende advies om in alle publieke binnenruimtes een (niet-medisch) mondkapje te dragen (iedereen van 13 jaar en ouder), geldt dat ook in alle sporthallen en gymzalen van onze gemeente. Bij binnenkomst vragen we u dan ook om een mondkapje te dragen. Dit geldt in de publieke ruimtes, zoals de hal en de wandelgangen en het advies is ook in de kleedkamers. Tijdens het sporten mag het mondkapje af. We vragen u om dit ook zelf aan uw leden te communiceren en een mondkapje van huis mee te nemen. Ook de beheerders van de sporthallen dragen uiteraard een mondkapje in de publieke ruimtes.

Duidelijkheid over hygiëne
Vanuit de gemeente zorgen we op alle locaties voor affiches met deze maatregelen. Ook de hygiënische spray bij binnenkomst van de sporthallen en gymzalen blijft beschikbaar. Daarnaast is op alle kleedkamers het maximum aantal personen aangegeven. Deze richtlijn was en blijft van kracht en aan u daarom het verzoek om ook uw leden hierop te blijven attenderen. We zijn blij dat er nog gesport kan worden en door de richtlijnen te volgen kan dit ook zo lang mogelijk.

Geen publiek bij trainingen en op de tribunes

Iedere vereniging is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen door haar leden. Graag vragen we hier dan ook uw medewerking in. Dit geldt ook voor de volgende afspraken die in elk geval tot en met 20 oktober gelden:

Er mag voorlopig géén publiek meer bij trainingen en wedstrijden aanwezig zijn. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kinderen willen kijken. De tribunes zijn voorlopig dan ook gesloten.
Voor chauffeurs bij uitwedstrijden van jeugdleden geldt een uitzondering: zij vallen onder teambegeleiding en zijn geen toeschouwer, zodat ze mogen blijven kijken bij de wedstrijd. Hierbij gaan we uit van een bezetting van 3 kinderen per auto. De accommodatie zorgt samen met de ontvangende vereniging voor een plek voor de chauffeur(s) bij de wedstrijd.
Sportkantines zijn in elk geval tot en met 20 oktober dicht. Nazitten is voorlopig niet mogelijk voor sporters.
Kom alvast in sportkleding naar de sporthal/gymzaal en douche zoveel mogelijk thuis.

Meer informatie

De aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid (30-09-2020)
2 oktober: dringend advies tot dragen van mondkapjes
Vragen & antwoorden over het gebruik van mondkapjes
Veel gestelde vragen over het coronavirus en sport
Lokale informatie voor sportclubs en protocol op onze gemeentelijke website.

Voor vragen kunt u terecht bij onze sporthalbeheerders op telefoonnummer 0514 56 41 00 of via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Iedereen veel sportplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Sporthalbeheerders van gemeente De Fryske Marren

Met vriendelijke groet,

Thomas van der Meer
Beheerder accommodaties
Gemeente De Fryske Marren

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Loading...